Oktató játékok gyerekeknek - mik is ezek pontosan?

A gyermekkor tele van felfedezéssel és tanulással. Minden játékkal és szórakozással a gyermek újat tanulhat. Ugyanakkor fejlesztheti készségeit és az úgynevezett finom motoros készségeit. Bármely életkorban fontos ösztönözni gyermekét a kíváncsiságra. Annak érdekében, hogy a játékok stimulálóak legyenek, azokat a gyermek korához kell igazítani.

Az oktatójátékok kiváló segítői a gyermekkor serkentésének. Ezek olyan játékok, amelyek játékos módon tanítják a gyerekeket, és támogatják gondolkodásukat és kreativitásukat. Nagyon sok féle van belőlük, akár készleteket, akár rejtvényeket, akár kirakókat választ.

Mindezek a kreatív játékok kiválóan befolyásolják a gyermekek agyfejlődését és gondolkodási folyamatait. Ugyanakkor a gyerekek gyakorolják az ujjaikkal történő manipulációt és a tenyérfogást. Kisgyermekkortól kezdve szükség van a gyermekek lelki és fizikai ösztönzésére. De nem csodálatos, hogy játszás közben is tanulhat? 

Nem fontos, hogy fiús és lányos játékokra ossza fel ezeket. Inkább koncentráljon gyermeke fejlettségi szintjére vagy életkorára.

 

Különféle formák és anyagok

A legkisebb gyerekeket, tehát a babákat a különböző színű, formájú játékok, de az anyagok is érdekelni fogják. Fontos, hogy nagyobb látható különbségek legyenek közöttük. Még az egy hónapos baba is megtanulhatja az első fogást ilyen módon, és figyelmét vonza a susogás vagy az erős szín.

Az idősebb gyermekek, a 6 vagy 7 hónaposak, szüleik útmutatásával kezelhetik az alakzatok behelyezését az azonos méretű előkészített lyukakba. Ez jól fejleszti a gondolkodást, de a finom motoros készségeket is.

drevená vkladačka

 

Oktató játékok idősebb gyermekek számára

A kreatív játékokkal gyermekei bármilyen életkorban játszhatnak. Választásukat csak módosítani kell. Bármit is szeretne tanítani a gyerekeknek, megteheti játékos formában.

Az idősebb gyermekek, akik csak most kezdenek beszélni, biztosan élvezni fogják az ábécé fából készült betűit. Ennek a játéknak köszönhetően könnyebb megtanulják a betűket, a későbbi szavakat, majd a nyelvtan alapjait. Ugyan ez a számokkal is működni fog. A fából készült közlekedési táblákkal megtanulhatják a közúti közlekedés alapjait, és pontosan tudni fogják, mikor szabad belépni egy gyalogátkelőhelyre.

D387EF5A-C24D-46CB-9BD1-648AC0F1CA34 - kópia