Festés számok szerint – hogyan?

3469FD3D-FE4C-450F-9539-E157FAB13BB7 - kópia

 

 

 

 

 

Készítsen saját műalkotást, amely úgy fog kinézni, mintha egy igazi festő készítette volna és próbálja ki a festést számok szerint. Ez egy kiváló szabadidős tevékenység azok számára, akik kreatívan akarják tölteni az idejüket. Nagyszerű tevékenység a kicsik számára is.

 

Változatos nehézségű és méretű képek széles skálája közül választhat. Annyit kell tennie, hogy kiválasztja a tetsző képet, és minden egyes készlettel egy előnyomtatott vásznat kap számokkal, akril festékekkel, amelyekre szüksége lesz, ecsettel és természetesen színes sablonnal.

 

Ki szeretné próbálni a vászonra történő festést számok szerint, de nem tudja, hogyan válassza ki a sablonképet? Segítünk.

 

Snímka obrazovky 2021-03-10 o 20.47.47

 

 

A képek nehézsége 

Amikor új tevékenységbe kezd bele, mindig a legegyszerűbből kell kiindulnia. Ez akkor is igaz, ha ki szeretné próbálni a vászonra történő festést számok szerint. A nehéz sablonkép már az elején elriaszthatja. Választhat az alacsonyabb nehézségi fokozat közül, majd minél nehezebbekre térhet át. 

 

  •       Kezdők: Ide tartoznak azok a festmények, amelyeken nagyobb, lekerekített területeket fest ki. Kevesebb szám van a vásznon, így nem is szükséges a sokféle szín használata. Ideális kezdet mindenki számára, aki utoljára ecsettel művészeti órán festett. Ezenkívül a számok szerint történő festés nagyszerű tevékenység a gyermekek számára is.
  •       Haladók: Az eredeti kép összetettebb, a mezők kisebbek, éles szélűek. Ideális azok számára, akiknek nem idegen a festészet.
  •       Szakértők: Ilyen képeket azoknak ajánljuk, akik élvezik a festést számok szerint, és valami bonyolultabbat szeretnének kipróbálni.
  •       Szuper szakértők: Csak az igazi mestereknek ajánlott ilyen képeket festeni. Ezeken a sablonokon a számmezők aprók és a színek gyakran változnak.

 

Széles választék áll rendelkezésére, az elején a legjobb, ha az állat képes festést vagy az angyal szám szerinti festés képeit választja. Később áttérhet élethűbb képekre.

 

 

Hogyan kezdjünk el festeni?

Minden szükséges kelléket a csomagolásban talál, csak egy pohár vízet és egy kendőt készítsen elő az ecset törléséhez. A csomagolásban lévő akrilfestékek vízzel keverhetők, ezért szükség esetén néhány csepp víz hozzáadásával könnyebben hígíthatja a festékeket, hogy jobban tudjon dolgozni azokkal. Ehhez én egy kis palettát használok, amelybe kis mennyiségű festéket teszek, hozzá adok néhány csepp vizet és összekeverem.

 

IMG_8396

 

 

Melyik munkamenetet választja, az csakis az ön döntése. Festhet a számok sorrendje szerint (kezdve az 1-es számok festésével, az összes darab 1-es számok, majd folytatja a 2-kel stb.), vagy festhet a színek váltakozásával, de azt javasoljuk, hogy kezdje a bal felső sarokban, és folytassa jobbra vagy lefelé, hogy ne maszatolja össze a már kifestett mezőket a kezével. A bal kezesek, természetesen a jobb felső saroktól induljanak :)

Használhatja a fenti menetek kombinációját is, én is ezt a technikát használom. Képzeletben négyzetekre osztom a vásznat. A bal felső sarokban kezdem a festést, ezen a négyzeten belül az összes darabot egy színnel festem, majd áttérek más színekre. Ha egy egész négyzetet festek, akkor jobbra haladok. Ez a technika nekem megfelel, mert így látom legjobban a haladást.

Az akrilfestékek viszonylag gyorsan megszáradnak, de néhány órán keresztül még mindig nem érinthetők a festett felületek.

 

884C4F41-8878-4CDE-8971-D303BC501F67
Tipp tapasztalt festők számára: Ha van tapasztalata a színekről, akkor a mellékelt színekből keverheti saját árnyalatait, adhat hozzá különböző részleteket és textúrákat. Hagyja felpezsdíteni a fantáziáját és festse meg egyedi darabját.

 

Az én tapasztalataim

Ha véletlenül a vonalon kívülre jut a festék, egyszerűen törölje le egy kendővel és fesse ki a megfelelő színnel, az akril előnye, hogy száradás után viszonylag könnyen átfesthető.

A festés közben ne hagyja feleslegesen hosszú ideig nyitva a festéktartályokat. A színek sűrűsödni kezdenek, amit víz hozzáadásával oldhat fel. Ezenkívül mossa az ecseteket folyó víz alatt, ha színt és ecsetet vált, mivel ha a rajtuk lévő akril teljesen megszárad, akkor nehéz lesz lemosni. A száraz akrilfesték olyan, mint a gumi.

 

Sok sikert!

Miška